Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Карантин на Львівщині продовжили до першого червня, але з послабленнями

  • 29.05.2020, 16:55
  • 768

Динаміка захворюваності на Covid-19 не сприяє послабленню чи скасуванню карантинних заходів в регіоні. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

На підставі рішення обласної комісії, вирішено продовжити карантинні обмеження до 1 червня; 1 червня — повторне засідання (розглядатимуть, зокрема, питання відкриття дитячих садочків та відновлення повноцінної роботи громадського транспорту).

«З урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації, а саме: показників інцидентності, які на сьогодні складають близько 14,5 замість 12, як встановлено постановою Кабінету міністрів, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо продовження режиму карантинних заходів. Зараз для нас першочерговим є збереження здоров`я людей. Показники захворюваності і смертності цього тижня побили усі рекорди на Львівщині. З початку тижня померло 12 людей, ще понад 300 отримали позитивний результат на коронавірус. Наступне засідання заплановане на понеділок, 1 червня, з метою з’ясування ситуації щодо прийняття рішення про пом’якшення карантинних заходів «, — наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, відмічається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування за останні 7 днів.

«Якщо аналізувати показники, то ми не входимо в ту межу, яка дозволяє послаблення карантину. За сім днів зафіксовано 362 випадків інфікування», — наголосив Орест Чемерис.

Читайте також: Іздрик спровокував шалену дискусію, розкритикувавши карантин в Україні

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я для Сovid — 21%. Середня кількість тестувань протягом останніх 7 днів — 86 на 100 тис. населення. Відсоток інцидентності по Львові 21,6, а наповненість ліжко-місць у Львові 40%.

На погіршені динаміки наголошує також керівник Лабораторного центру Роман Павлів.

«Щодо припинення карантину чи його пом’якшення зарано говорити. Динаміка погіршується. Все більше людей, потрапляють до медзакладів із важкими формами. У Львові захворюваність надзвичайно висока».

Однак відзавтра таки дозволять:

  • роботу коворкінгів (за окремим протоколом);
  • проведення екскурсій (за окремим протоколом);
  • роботу туристичних компаній (за окремим протоколом);
  • роботу закладів громадського харчування в ТРЦ в частині обслуговування на виніс із реалізації безалкогольних напоїв (за окремим протоколом);
  • роботу музеїв, які можуть працювати просто неба;

Також відновить роботу заклад «Золотий колос» у проїзді Крива Липа у межах літнього майданчика та обслуговування на виніс.

Окрім того, 31 травня дозволили провести матч між ФК «Карпати» та ФК «Маріуполь» на стадіоні «Україна» без глядачів.

Схожі новини