Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єдиний вцілілий свідок масового вбивства на Житомирщині розповів деталі трагедії

  • 29.05.2020, 11:15
  • 1 817

Семеро вбитих ветеранів та волонтерів, яких розстріляли на ставку в Житомирській області, давно приятелювали зі стрільцем, підтримували його матеріально і часто приїжджали порибалити до нього на ставок

Про це в інтерв'ю Юрію Бутусову розповів вцілілий під час розстрілу АТОвців Вадим Федюнін, йдеться у сюжеті ТСН.

За словами чоловіка, зброю вони з собою возили завжди, бо «військові люди». «Зброя залишалося в машинах в чохлах, ми її не діставали. Її дістали вже після вбивства хлопців», — розповів він.

Жодних конфліктів того вечора не було, каже Федюнін. Причиною трагедії вважає винятково алкоголь. Чоловіки пили, курили траву, теревенили. Більшість, зокрема і сам Федюнін, пішли спати ще до одинадцятої вечора. Однак вже за кілька хвилин його розбудили крики та постріли.

«Я ще не встиг заснути. Я чув. Пролунали постріли. І крики одночасно з пострілами. „Ах ти ж с*ка“. І постріли. „Ах ти ж с*ка“. Він промовляв, коли стріляв. Це взагалі… Це був справжній кошмар, звичайно», — розповів він.

Підозрюваний власник ставка Анатолій Захаренко, за словами Федюніна, по черзі розстрілював його товаришів і при цьому лаявся.

Читайте також: «Це був самозахист»: житомирський стрілок приголомшив суд несподіваною заявою

«Він професійний мисливець, перезаряджається за кілька секунд. Завжди цим хвалився перед усіма. Тобто, там шансів (відстрілятися. — Ред.) не було», — каже Федюнін.

Федюнін встиг втекти, добігти до села і викликати допомогу. «Я біжу. Там такий підйом, гірка. Я біжу босоніж. Розумію, що у мене щойно вбили друзів, що їх зараз добивають… Забігаю я в село… Зайшов у третю хату, але дідусь відвернувся, вимкнув світло… Не пам'ятаю, хто відкрив. Я кажу: „Бл*дь, у Толіка, у Кацапа (його Кацапом там називають), викличте поліцію, швидку, там поранені пацани!“. Подзвонили синові Толіка», — говорив він.

Схожі новини