Передплата 2024 «Добра кухня»

Данія вирішила відкрити кордони для закоханих, яких розлучив карантин

У Данії вирішили відкрити кордони для закоханих з інших країн, які були розділені зі своїми данськими партнерами через карантин

Про це повідомляє ВВС.

Право на перетин кордону з початку цього тижня отримали жителі Фінляндії, Ісландії, Німеччини, Норвегії і Швеції.

Для отримання дозволу на в’їзд стосунки необхідно підтвердити. Як докази можуть бути представлені фотографії, SMS-повідомлення та електронні листи. Також люди повинні вказати ім’я, адресу та контактні дані свого партнера в Данії.

Як пише агентство Reuters, пари повинні перебувати у стосунках не менше шести місяців (йдеться про ті пари, котрі регулярно зустрічалися до карантину).

«Я розумію, що це дуже інтимні речі, але рішення впустити партнера в країну залежатиме саме від поліцейського», — зазначив заступник голови поліції Алан Далагер Клаузен.

Як відзначили в датському Мінюсті, в подальшому ці правила планується пом’якшити (буде досить просто запрошення від жителя Данії).

Деякі датські політики визнали запропоновані заходи вторгненням в особисте життя.

«Я ніколи не чув, щоб для в’їзду в країну необхідно було показати інтимне листування або фотографії. Ми нарешті дозволяємо партнерам відвідувати один одного, але не можемо скасовувати право на недоторканність приватного життя», — написав у Twitter датський політик Крістіан Хегаард з Соціал-ліберальної партії.

Схожі новини