Передплата 2024 «Добра кухня»

"Я що – не людина?" Кадиров з'явився на публіці з катетером на руці

Глава Чечні Рамзан Кадиров, який, за даними ЗМІ, заразився COVID-19, 26 травня відвідав нараду в Грозному з медичним катетером на руці

При цьому в прямому ефірі в Instagram, який проводив директор Чеченської державної телерадіокомпанії «Грозний» Ахмед Дудаєв, Кадиров стверджував що здоровий. Бесіда відбулася вже після наради, і цього разу катетера на руці у глави Чечні не було

«Якщо навіть я захворів, у світі мільйони людей заражені коронавірусом, десятки тисяч померли, я що, не людина? Не маю права захворіти? Не маю права поставити крапельницю і підняти імунітет? Я абсолютно здорова людина», — заявив глава Чеченської Республіки.

На нараді оперативного штабу Кадиров намагався сидіти, ховаючи праву руку під столом. Однак на камеру потрапив момент, коли катетер на тильній стороні правої руки був помітний. Маски на нараду глава Чечні не надягнув.

Відповідне відео було опубліковано журналістами ЧГТРК «Грозний», але незабаром видалено. Його перезалили деякі ЗМІ та Telegram-канали.

На фото з наради, які були розміщені в офіційному Telegram-каналі чеченського лідера, руки з катетером не видно.

Крім того, на Instagram-сторінці @ya_pomoshnik_kra95 з'явився відеозапис, на якій Кадиров грає з дитиною. На кадрах чітко видно катетер на правій руці.

«Новая газета» стверджує, що Кадиров використовує цей аккаунт після блокування основного.

Схожі новини