Передплата 2024 «Добра кухня»

"Якийсь карлик...". Ексканцлер ФРН, захищаючи Росію, образив українського посла

  • 27.05.2020, 12:56
  • 1 230

Образа на адресу українського посла прозвучала в першому подкасті Шредера

Колишній канцлер Німеччини і голова ради директорів компанії Роснефть Герхард Шредер образив посла України в Німеччині Андрія Мельника.

Як повідомляє DW, образа на адресу українського посла прозвучала в першому подкасті Шредера, присвяченому коронавірусу.

На останніх хвилинах Шредер, говорячи про боротьбу з коронавірусом, критикує США за відмову підтримувати ВООЗ, хвалить нинішній уряд Німеччини за протилежну політику і закликає до розширення міжнародного співробітництва.

«Не варто докучати один одному санкціями. Я намагався вказати, що це справедливо і щодо Росії. Чому тоді чи то посол, чи то колишній міністр закордонних справ, якийсь карлик з України, мене критикує?» — заявив він.

Ведуча підказала, що це був український посол.

«Так, так, якийсь карлик з України, якісь критичні… Це нікого не цікавить, навіть у Німеччині», — каже Шредер, при цьому не вимовляючи імені українського посла Андрія Мельника.

Приводом для випаду Шредера стало інтерв'ю Мельника берлінській газеті Tagesspiegel на початку травня, у якому український дипломат піддав критиці опубліковані в цьому ж виданні заклики ексканцлера зняти санкції з Росії, введені за її агресію проти України.

Шредер — керівник ради директорів державної російської компанії Роснефть і голова ради акціонерів Nord Stream AG, яка управляє будівництвом газопроводу Північний потік-2.

Схожі новини