Передплата 2024 ВЗ

Зміцнює імунітет і захищає легені: британські вчені розробили спеціальний інгалятор від коронавірусу

  • 26.05.2020, 19:55
  • 1 012

Британські вчені винайшли інгалятор, який може підвищити імунітет людей із COVID-19 і не дозволяє хворобі перейти у важку фазу

Як повідомляє DailyMail, компанія Synairgen вже випробувала 100 зразків інгалятора в клінічних умовах, а наступним етапом стане перевірка на 120 людях, які перебувають на самоізоляції. У компанії відзначають, що головна мета — це якраз дати можливість людям отримати лікування вдома.

В інгаляторі використовується препарат SNG001, що містить білок бета-інтерферон. Він здатний зміцнити імунітет хворого до такого ступеня, щоб COVID-19 не перейшов у важку фазу, під час якої спостерігається розвиток пневмонії і проблем із диханням.

Читайте також: Названа країна, яка першою отримає експериментальні ліки від COVID-19

«Ми можемо врятувати людей від настання важкого другого тижня хвороби», — зазначив глава Synairgen Річард Марсден.

У рамках дослідження 120 пацієнтів з COVID-19 у віці 50+, які живуть в межах 40 миль від Саутгемптона. З ними сконтактуються по відеозв'язку і зроблять їм тест на наявність вірусу. Тим, у кого хвороба підтвердиться, доставлять інгалятор, пульсоксиметр і термометр. Два тижні учасники будуть щодня використовувати інгалятор, і потім їх стан знову перевірять.

Якщо випробування будуть успішними і органи нагляду схвалять препарат, то вже до кінця року компанія має намір випустити мільйон зразків інгалятора.

Схожі новини