Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Силовики вдерлися в Музей Гончара (оновлено)

Спецназ ДБР увірвався у приміщення Музею Івана Гончара, де сьогодні відкрилась експозиція художніх творів із колекції родини Порошенків.

Про це повідомив блогер, громадський активіст, ветеран АТО Олександр Погребиський під час включення в ефірі телеканалу «Прямий».

«Сьогодні відбулись справжні „маски-шоу“ часів Януковича біля музею, яке по суті зробили співробітники ДБР. Спочатку слідчі зайшли в галерею і почали її оглядати, і коли адвокат Головань почав їх запитувати, що вони тут роблять і з якою процесуальною дією вони тут знаходяться, вони замовкли і не змогли відповісти на питання. Він показав їм свої документи адвокатські, вони втекли в машину, потім вони повернулися разом зі спецназом в масках, в найдорожчому спеціальному одязі. Забігли з цим спецназом в адміністрацію музею імені Гончара. Заблокували вхід в кабінет директора і не дозволили ні журналістам, ні народним депутатам пройти в сам кабінет і дізнатись, що відбувається», — повідомив Олександр Погребиський.

Про те, що відбувалося у Музеї Гончара, розповів адвокат Ігор Головань.

«З'явилися люди, які назвали себе співробітниками ДБР, на виставку, зчинили галас, намагалися вкинути якісь повістки, — каже правник. — Але як тільки ми почали детально розбиратися, хто вони, які в них посади, запропонували їм не махати посвідченнями перед нами, а надати нам можливість акуратно записати номери їх посвідчень, не тільки імена, але й посади, дату видачі й таке інше, вони зразу ж покинули приміщення виставки».

Але на тому «маски-шоу» не завершилися. «Вони повернулися вже з підкріпленням — хлопчиками в масках, бронежилетах з написами ДБР, які, як завжди, були мовчазні, — продовжує Ігор Головань. — Абсолютно невідомо, для чого вони сюди прибули, абсолютно невідомо, що вони робили у приміщені музею, у офісах керівництва. Як завжди, порушували закон, не пропускаючи, я вже не кажу про адвоката, але навіть і народного депутата, який вимагав від них, відповідно до закону і свого статусу, щоб надали йому можливість подивитися, що відбувається.

Спочатку ці хлопчики в масках довго сиділи в мікроавтобусі, той, хто назвав себе слідчим Дощенком, довго спілкувався з кимось мобільним телефоном, десь з пів години", — розповідає адвокат. — Я бачив мінімум трьох в масках зі зброєю, прохід мені загороджувало троє і один сказав, що він слідчий, а двоє сказали, що вони оперативні працівники. Тобто, на політичні переслідування сил, засобів і ресурсів Державне бюро розслідувань не шкодує".

«Ще раз кажу: президент Зеленський обіцяв нам пригоди — і ми маємо пригоду. Ось цю обіцянку він не порушив», — завершив Ігор Головань.

На провокацію відреагувала у своєму Facebook журналістка Олеся Яхно.

«Так ось, скажіть: чи є у цієї влади розумв, і у Зеленського зокрема. Завалитися у Музей Гончара зі спецназом, де Порошенко виставив ті самі 43 картини? І як взагалі — починати провадження у ДБР з приводу цих картин?

Клініка. та все ж намагаюся зрозуміти: завдання було будь-якою ціною нарити щось на пятого президента — це така ідея-параноя влади чи вимога російських перемовників (ну, щоб у підсумку все звалити на українських політиків ізняти відповідальність з російських)?

Словом, позорище. Це якщо делікатно висловлюватися", — написала Олеся Яхно.

Схожі новини