Передплата 2024 «Добрий господар»

Кіберполіція спіймала злочинців, які знімали і поширювали порноконтент із дітьми

  • 26.05.2020, 14:15
  • 879

Кіберполіцейські викрили зловмисників, які розбещували дітей та розповсюджували порноконтент у різних регіонах країни. До цього причетні четверо людей, які залучили 8 малолітніх дітей

Про це повідомляє пресслужба департаменту кіберполіції Національної поліції.

Так, під час профілактичної операції під умовною назвою «Павутина», яка спрямована на протидію поширення в інтернеті порнографічної продукції, правоохоронці разом зі слідчими провели 54 обшуки в різних областях.

За результатами операції викрили 4 людей, які виготовляли та розповсюджували протиправний контент. Загалом вилучили близько 6 ТБ такого контенту, де, зокрема, й відеозаписи за участі малолітніх дітей.

Як з’ясували правоохоронці, на Волині чоловік 1992 року народження з 2017 року розбещував хлопчика 2004 року народження. Усе це він знімав на мобільний телефон, а створений контент розповсюджував на форумах у DarkNet.

Зараз йому оголосили про підозру за ознаками ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) та ст. 153 (сексуальне насильство) Кримінального кодексу та обрали запобіжний захід — тримання під вартою.

А на Вінничині викрили чоловіка 1976 року народження, який розбещував свою малолітню дитину та знімав усе на камеру. Далі порноконтент розповсюджував в інтернеті у загальному доступі.

Крім цього, у Дніпропетровській області викрили чоловіка, який переховувався від органів досудового розслідування у місті Харків. Чоловік підозрюється у виготовленні та розповсюдженні порноконтенту з малолітніми.

Читайте також: Шантажував та змусив зніматися у порно: у Києві хлопець зґвалтував 11-річну дівчинку

До злочинної діяльності він залучив двох жінок, які давали йому своїх дітей, 2006, 2008, 2009 та 2010 років народження для створення фото та відео сексуального характеру. Матерів затримали ще у грудні минулого року.

А організатору злочинної діяльності оголосили про підозру за ст. 152 (зґвалтування) та ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу, а також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 161 тисяча гривень.

На Чернігівщині викрили 28-річного мешканця міста Бахмач, який створював та розповсюджував на закритих форумах та вебресурсах зображення порнографічного характеру за участі своєї родички, 2014 року народження.

Таку ж операцію провели у Херсонській, Кіровоградській, Львівській, Закарпатській, Одеській, Запорізькій, Тернопільській та Рівненській областях. За її результатами викрили осіб, які розповсюджували дитячу порнографію в інтернеті.

Окрім цього, скеровано до суду обвинувальний акт відносно 19-річного мешканця Києва, якого підозрюють в адмініструванні каналу в месенджері. Він розміщував порнографічні матеріали за участю дітей та зґвалтування малолітньої дівчини.

Схожі новини