Передплата 2024 «Добрий господар»

Афера року: в Україні викрили систему продажу "диво-препаратів" від коронавірусу

  • 25.05.2020, 16:35
  • 949

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну аферу із продажу біодобавок, які начебто захищають від коронавірусу

Несертифіковані «медпрепарати» продавали через інтернет та розгалужену мережу кол-центрів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від COVID-19. За даними розслідувачів, фактично комерсанти «наживалися на страхах людей, вводячи їх в оману».

«Організувала аферу група компаній, яка продає біологічно-активні добавки. Під час обшуків правоохоронці вилучили документи та інструкції, які підтверджують протиправну діяльність, а також понад 1,1 мільйона доларів», — йдеться у повідомленні.

Також в СБУ додали, що через продаж добавок й іншої продукції зловмисники ухилялися від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах, чим нанесли збитків держбюджету на понад 80 мільйонів гривень. Нині за вказаним фактом тривають слідчі дії.

Читайте також: Пандемія дезінформації: які фейки про коронавірус чатують на вас у мережі

Фахівці ж закликають українців обережніше ставитися до подібних оголошень про продаж «диво-препаратів» від коронавірусу, а також не вдаватися до самолікування. Адже відомо, що нині в світі не існує спеціальних ліків від COVID-19. За перших симптомів ГРВІ та коронавірусу — зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила топменеджмент київської комерційної структури на привласненні мільйонів гривень державних коштів під час поставках лабораторного обладнання для діагностики коронавірусу.

Схожі новини