Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прем'єр заявив про створення нових міністерств в Україні

  • 25.05.2020, 11:34
  • 943

В Україні створять міністерство екології (зараз екологічна політика об'єднана з енергетикою) і міністерство аграрної політики (зараз входить в блок питань економічного розвитку і торгівлі). Таким чином, незабаром в країні з'являться два нові міністри.

Про це в інтерв'ю «Інтерфаксу» заявив прем'єрміністр Денис Шмигаль. «Поділ міністерства і створення посади профільного міністра екології — це в порядку денному», — сказав Шмигаль.

Прем'єр підкреслив, що попереднє об'єднання міністерств не дало того ефекту, якого очікувалв владв. «Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім вугільна галузь, а потім про червонокнижних рослинах і вилов мотиля. З тих пір я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе», — заявив Шмигаль.

Читайте також: Що Яценюк забув на Буковині? «Слуги народу» вимагають від прем'єра Шмигаля пояснень

Також прем'єр додав, що в Україні може з'явиться окреме аграрне міністерство, а також посилений промисловий блок.

«Є кілька ідей. Перше — це можливість виділення з Міністерства економіки аграрного спрямування в окреме міністерство. Це існує на рівні ідеї, ми над цим працюємо спільно з міністром економіки, спільно з віцепрем'єрами», — анонсував політик.

Схожі новини