Передплата 2024 «Добра кухня»

Рейтинг Путіна - 27%. Через публікацію Bloomberg спалахнув міжнародний скандал

У Росії обурилися статтею агентства про те, що рейтинг довіри росіян до їхнього лідера Володимира Путіна впав до 27%, а це є найнижчим показником за останні 14 років.

Про це журналісти Bloomberg написали з посиланням на дані опитувань Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), яке було проведене в квітні 2020 року. Однак у посольстві РФ в США зажадали від агентства вибачень.

Зокрема, Bloomberg підкреслює, що «рейтинг російського лідера знижувався з посиленням кризи у зв'язку з коронавірусом». До того ж зазначається, що дані відображають позицію тільки тих росіян, які називають Путіна одним із політиків, якому вони довіряють.

За інформацією журналістів, такі цифри дійсно можна знайти на сайті ВЦВГД. Однак посольство Росії стверджує, нібито агентство «продовжує демонструвати повну неповагу до своїх читачів», оскільки «реальний рівень довіри» Путіну, за даними цієї ж соціологічної служби, становить 67,9%. Такі дані теж є на сайті соціологів.

Глава ВЦВГД Валерій Федоров заявив, що це пояснюється різницею в питаннях про довіру, які задавали респондентам. За його словами, на пряме запитання «Чи довіряєте ви Путіну?», позитивно відповідають більше 67%, тоді як на прохання назвати політиків, яким довіряють, прізвище Путіна в останньому опитуванні назвали тільки 27% опитаних росіян.

«Розраховуємо на порядність редакції. Закликаємо проявити професіоналізм і об'єктивність, розмістити реальні показники довіри і принести вибачення своєї аудиторії за чергову дезінформацію», — висловило обурення посольство РФ в США на сторінці у Facebook.

Схожі новини