Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вимкнений телефон і багато ворогів: деталі загибелі нардепа Давиденка

  • 24.05.2020, 17:52
  • 1 634

Основною версією смерті народного депутата України Валерія Давиденка, яку розглядає слідство, є доведення до самогубства.

Про це «Апострофу» повідомило джерело в правоохоронних органах. Серед двох інших версій — вбивство, інсценоване під суїцид, та самогубство.

Про доведення до самогубства, за даними джерела, може свідчити, зокрема, відеозапис, що вівся в офісі нардепа.

«Можна бачити, як він ходить офісом, заходить у санвузол і звідти більше не виходить. Далі з'являється прибиральниця, яка і викликала правоохоронців», — розповіло джерело в правоохоронних органах.

Разом із тим, знайомі та друзі політика відкидають можливість його самогубства.

«Він не з тих, хто через емоційні чи інші причини піде і застрелиться. Він боєць, звик усе життя долати труднощі, він не здається перед діловими або політичними проблемами і точно не накладе на себе руки з цієї причини.

У нього прекрасна сім'я, розумна і красива дружина, з якою у них були чудові стосунки, і дві улюблених дочки-красуні. Він щасливий батько та чоловік, успішний бізнесмен та політик, самогубство — це точно не про нього", — сказала виданню особа, що особисто знала нардепа.

Читайте також: У загиблого Давиденка було три види зброї зброї: спливли докази

У правоохоронних органах також повідомили, що за день до смерті у Давиденка була якась важлива зустріч, після якої він відімкнув телефон і далі залишався без зв'язку. Крім того, сам телефон поки що не знайшли.

«Взагалі телефон у цій ситуації може прояснити багато деталей, але його поки не виявили. Є порожня пляшка алкогольного напою, але говорити про те, хто й коли її випив, і чи був нардеп у стані алкогольного сп'яніння на момент смерті ще рано», — зазначив співрозмовник.

Нардеп міг вести складні переговори, йому могли загрожувати і тиснути, в тому числі використовуючи погрози йому або сім'ї, підозрює слідство.

Один із знайомих нардепа не вірить, що це могло підштовхнути чоловіка до смерті. «Він точно не з тих, хто накладе на себе руки від страху перед кимось. Він легко міг виїхати або вивезти сім'ю, якщо були погрози, у нього було достатньо можливостей або зв'язків для захисту від ворогів», — вважає він.

Джерело додало, що справи в політика останнім часом «йшли досить непогано, точно не так, щоб накласти на себе руки».

Він також кілька разів підкреслив, що в Давиденка прекрасна сім'я і «йому точно в цьому житті є за що боротися».

Втім, і джерело в правоохоронних органах, і знайомі нардепа підтверджують наявність у нього серйозних конфліктів, які в теорії могли призвести до трагедії.

«У нього багато ворогів. Наприклад — всім відомий бізнесмен з оточення Януковича Сергій Курченко. Деталі їх бізнес суперечок поки не відомі, але ми знаємо, як ведуть справи такого типу бізнесмени», — сказав один зі співрозмовників.

«У справі можуть з'явитися дуже підозрілі особи, цілком можливо, що могли надходити погрози, які могли довести нардепа до самогубства», — додав він.

Схожі новини