Передплата 2024 «Добрий господар»

Чому чоловіки помирають від коронавірусу частіше: вчені назвали причину

  • 24.05.2020, 11:10
  • 1 048

Тестостерон може бути головною причиною високої смертності від коронавірусу серед чоловіків

Група вчених з різних країн визначила, що тестостерон може бути головною причиною високої смертності від коронавірусу серед чоловіків. Про це повідомляє Daily Mail.

Фахівці з раку передміхурової залози пояснили, що основний чоловічий статевий гормон може сприяти попаданню вірусу в клітини організму. «Саме тому, можливо, чоловіки майже вдвічі частіше вмирають від захворювання, ніж жінки», — йдеться у повідомленні.

Італійські лікарі виявили, що пацієнти з раком передміхурової залози, які лікуються медпрепаратами, що знижують рівень тестостерону, в чотири рази рідше вмирають від коронавірусу.

Дослідники з Каліфорнійського університету розглядають можливість застосування ліків, що впливають на рівень гормону, для лікування пацієнтів з вірусом.

Водночас, вчені відзначають, що складність застосування подібних засобів для лікування коронавірусу в тому, що у них дуже небезпечні побічні ефекти для чоловічого організму.

Раніше іспанський учений заявив, що куріння може бути одним з факторів, через які ускладнення і летальні випадки у чоловіків, що заразилися коронавірусом спостерігаються значно частіше, ніж у жінок.

Схожі новини