Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп втрачає популярність серед християн, – ЗМІ

  • 24.05.2020, 10:07
  • 843

Помічники Трампа розраховували, що підтримка вірян допоможе республіканцеві переобиратися на виборах

Помічники Дональда Трампа стурбовані зниженням популярності президента США серед послідовників християнських конфесій країни. Про це повідомила газета Politico.

Традиційно президент покладається на підтримку білих євангельських християн. Виборча кампанія американського лідера була звернена також і до прихильників інших протестантських течій, а також до католиків. Помічники Трампа розраховували, що підтримка вірян допоможе республіканцеві переобиратися на виборах в листопаді.

Однак останні опитування показують падіння популярності президента США в порівнянні з проведеними до пандемії дослідженнями серед білих євангельських християн приблизно на 11 процентних пунктів (п. п.), католиків — на 12 п. п., прихильників основних протестантських течій — на 18 п. п.

За даними видання, саме з метою зберегти підтримку релігійних консерваторів Трамп напередодні виступив із закликом відкрити всі культові споруди — церкви, мечеті та синагоги, — закриті в умовах пандемії коронавірусу.

«Губернаторам потрібно вчинити правильно і дозволити цим вкрай важливим культовим спорудам відкрити свої двері прямо зараз, впродовж цих вихідних. Якщо вони цього не зроблять, я піду в обхід губернаторів», — сказав американський лідер.

Схожі новини