Передплата 2024 «Добрий господар»

Новий епіцентр недуги. Бразилія вийшла на друге місце за кількістю хворих COVID-19 у світі

У Бразилії виявили майже 331 тисячу людей, які хворіли чи хворіють коронавірусною хворобою. Це другий показник у світі, який поступається лише США.

Про це повідомляє Reuters.

Також у Бразилії за 22 травня 1001 людина померла від ускладнень коронавірусної хвороби. Загалом із часу епідемії коронавірусу через нього померли 21 048 людей.

На тлі різкого зростання кількості випадків COVID-19 у Бразилії Всесвітня організація охорони здоров’я напередодні оголосила Латинську Америку новим епіцентром пандемії.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару раніше публічно заперечував серйозність загрози коронавірусу для країни, називаючи його легкою формою грипу, і звинувачував опозицію, ЗМІ й почасти місцеву владу в намаганні скористатися епідемією для усунення його з посади.

Через незгоду з діями Болсонару 15 травня міністр охорони здоров’я Бразилії Нельсон Тейх подав у відставку з посади, пробувши на ній без двох днів місяць. Його попередника — Луї Анріке Мандету — звільнив президент країни Жаїр Болсонару, який не погодився із рішеннями МОЗ щодо боротьби з пандемією коронавірусу.

Схожі новини