Передплата 2024 «Добрий господар»

Епідемія не вщухає: на Буковині підтвердили ще п'ять смертей від COVID-19

  • 22.05.2020, 10:15
  • 728

На Буковині 21 травня було підтверджено ще 63 нові випадки зараження коронавірусом (COVID-19). Всього з моменту початку епідемії в регіоні на небезпечну хворобу занедужали 2 905 осіб

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. За його словами, протягом доби лабораторний центр дослідив 470 нових зразків.

«Також 22 особи одужали від COVID-19. Вони двічі отримали негативні результати ПЛР-тестів. Загалом в останні дні позитивними виявляються 10−15% тестів від загальної кількості опрацьованих. Це хороша тенденція», — написав чиновник.

«Водночас у наших лікарнях ще чимало пацієнтів у важкому стані, медики дуже втомлені. Тому не забувайте про безпеку», — закликав громадян Осачук.

Тим часом на сторінці Чернівецької ОДА у Facebook з'явилися дані про летальні випадки в області. Станом на 21 травня їхня кількість збільшилася ще на п'ять. У всіх загиблих були важкі форми пневмонії, у чотирьох підтвердився коронавірус.

Читайте також: «Фактично живемо в лікарні»: київська лікарка розповіла про труднощі боротьби із COVID-19

Так, від ускладнень COVID-19 на тлі супутніх захворювань помер 69-річний житель Заставни (хворів на лімфолейкоз), 57-річний чернівчанин із цукровим діабетом, гіпертонією та ішемією, 64-річний житель Сторожинецького району (страждав від гіпертонії й надмірної ваги), а також 60-річний чернівчанин.

Ще одна 74-річна жителька Глибоцького району мала підозру на коронавірус і перед смертю перенесла інфаркт.

Нагадаємо, 20 травня в Рівненській області був зафіксований найвищий в Україні стрибок статистики захворюваності на коронавірус COVID-19 за добу. Адже якщо 19 травня в регіоні було виявлено 29 випадків зараження, то вже наступного дня цифра становила 70.

Схожі новини