Передплата 2024 «Добра кухня»

Вражає не лише легені: медики повідомили про нові клінічні прояви COVID-19

  • 22.05.2020, 08:55
  • 3 158

Медики з Італії розповіли про перший випадок запалення щитовидної залози, яке було спровоковано коронавірусною інфекцією, у 18-річної пацієнтки

«Ми повідомляємо про перший випадок підгострого тиреоїдиту після інфекції SARS-CoV-2. Ми попереджаємо лікарів про додаткові і незареєстровані клінічні прояви, пов'язані з Covid-19», — йдеться в статті Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Фахівці розповіли про те, що виявили цей побічний ефект, коли вивчали історію хвороби 18-річної дівчини. Пацієнтка звернулася до них зі скаргами на біль в шиї і гортані, прискорене серцебиття і високу температуру. У ході обстеження у неї виявили підгострий тиреоїдит. За 15 днів до цього дівчині поставили діагноз Covid-19.

Читайте також: Американські медики попередили про ранній симптом коронавірусу

За відомостями медиків, подібні порушення в роботі щитовидної залози виникають у людей, які перехворіли на гострі вірусні респіраторні інфекції.

Разом з тим пацієнтка проходила обстеження і раніше, але проблем з щитовидною залозою до Covid-19 у неї не було. Таким чином, на думку італійських медиків, є ризик того, що SARS-CoV-2 може проникати з легких і в щитовидну залозу.

Схожі новини