Передплата 2024 «Добрий господар»

«Приїжджайте! Проведіть відпустку в Італії»

Із такими словами звернувся до німців глава італійського МЗС, який дав інтерв’ю Bild

Туристична галузь Італії готується до відкриття літнього сезону. Ще кілька тижнів тому італійський уряд не сподівався на закордонних гостей, але ситуація швидко змінилася. «Приїжджайте! Проведіть відпустку в Італії» — з такими словами звернувся до німців Луїджі Ді Майо, глава італійського МЗС. Ді Майо дав інтерв’ю популярному німецькому виданню Bild і запевнив, що Італія буде готова приймати туристів.

У своєму інтерв’ю Bild Луїджі Ді Майо, зокрема, наголосив: «За допомо­гою цієї газети хочу звернути­ся до всіх німецьких громадян. Приїжджайте провести кані­кули в Італії! Відвідайте наші пляжі, наше море, наші гірські села, скуштуйте страви нашої кухні. Ми готові привітати вас усмішками. Ми всі — європей­ці».

Як заявив офіційний Рим, Італія готується відкрити свої кордони для громадян інших держав Європейського Сою­зу вже 3 червня. А Греція, по­відомив її прем’єр-міністр Кі­ріакос Міцотакіс, 15 червня офіційно розпочне туристич­ний сезон. За інформацією Ekathimerini, з 15 до 30 черв­ня авіакомпанії зможуть ви­конувати рейси лише до ае­ропорту Афін, а з 1 липня дозвіл на здійснення міжна­родних авіарейсів поширить­ся на всі аеропорти.

У Греції очікують, що перші туристи прибудуть із країн «із обнадійливими епідеміологіч­ними даними», зокрема з Ні­меччини, Австрії, Чехії і Данії. Туристам дозволять в’їжджати у Грецію без попередньо­го тесту на коронавірус і обов’язкового карантину піс­ля прибуття, але грецькі ме­дики зможуть проводити «точ­кові» тести (за необхідності). Грецька влада забезпечить туристичні регіони тестами й медперсоналом, а також роз­робить оперативний план бо­ротьби з інфекцією — на випа­док її виявлення.

Схожі новини