Передплата 2024 ВЗ

Зовнішнє незалежне оцінювання стартує 25 червня

Нарешті цьогорічні випускники можуть зітхнути з полегшенням.

Міністерство освіти на науки визначилося з датами проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Тож коли саме стартує ЗНО, журналістові «ВЗ» розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Лариса Середяк
Лариса Середяк

— Міністерство освіти і науки України прийняло рі­шення про проведення з 25 червня до 17 липня зовніш­нього незалежного оцінювання і державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінюван­ня. Це є час, коли всі, хто зареєстрований протягом лю­того-березня на участь в основній сесії, учасники мати­муть можливість здавати обрані предмети і далі подати документи для вступу до закладів вищої освіти, а також мати додаток до атестата, оскільки це є державна під­сумкова атестація, і отримання атестата.

— А коли почнеться вступна кампанія?

— Уже є наказ Міністерства освіти про те, що вона зсунута на місяць. Умови прийому зсунуті на місяць, і вступна кампанія відбудеться у серпні-вересні, а на­вчання для студентів першого курсу розпочнеться 1 жовтня.

— А як щодо бакалаврів?

— Зараз триває реєстрація на вступ у магістратуру. Я закликаю бакалаврів бути більш активними, бо ре­єстрація завершується 5 червня, тож часу залишаєть­ся не так уже й багато. І учасників зареєстровано та­кож не так багато. 1 липня іспит складатимуть усі, хто зареєструвався на іноземні мови (англійська, німець­ка, французька, іспанська). Це єдиний вступний іс­пит, а 3 липня іспит (окрім іноземної) складають ті, хто вступатиме на магістратуру зі спеціальності «право». Це комплексний іспит — право, логіка, різні типи пра­ва тощо.

Схожі новини