Передплата 2024 ВЗ

Ескалація конфлікту на Донбасі: один військовий загинув, багато бійців - поранені

  • 21.05.2020, 13:52
  • 1 254

На Донбасі внаслідок обстрілів окупантів загинув один військовослужбовець Збройних сил України, двоє отримали поранення, а ще четверо зазнали бойових травмувань

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута. За його словами, з початку доби російські окупаційні війська тричі обстріляли українські позиції на Донбасі.

На Луганському напрямку вночі окупанти випустили 3 міни 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського. На Донецькому напрямку з настанням нової доби противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї неподалік Богданівки. Вранці з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї ворог обстріляв українські позиції в районі Старогнатівки.

За словами Праути, внаслідок злочинних дій російсько-окупаційних військ загинув один військовослужбовець ЗСУ, двох українських воїнів поранено, ще четверо зазнали бойових травмувань. Усі вони наразі евакуйовані до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

«Не залишаючи дії противника безкарними, підрозділи Об’єднаних сил у відповідь вели вогонь по ворожих опорних пунктах з чергових вогневих засобів. Більш докладну інформацію щодо подій сьогоднішньої доби та втрат, завданих противнику, найближчим часом оприлюднить штаб операції», — уточнив Праута.

Читайте також: Путін готується до нападу? Російські окупанти посилюють мілітаризацію Криму

Нагадаємо, за минулу добу збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Схожі новини