Передплата 2024 «Добрий господар»

У Харкові вже вдруге облили червоною фарбою погруддя маршала Жукова

  • 21.05.2020, 14:55
  • 671

Вдруге за дві доби невідомі облили фарбою бюст маршала Жукова на перейменованому проспекті генерала Петра Григоренка

Про це підтвердила голова адміністрації Немишлянського району Тетяна Топчій «Суспільному».

«Це було опівночі. Патрульна поліція помітила, що він (бюст, — Ред.) був в черговий раз облитий фарбою. Сьогодні вночі виїжджала слідча група і сьогодні зранку працює слідча група. Розбираємося, з'ясовуємо, шукаємо свідків. Витираємо, миємо», — сказала Топчій.

Як повідомили в поліції, правоохоронці вилучили розбиту скляну банку із залишками фарби. Інформацію про інцидент внесли до Єдиного обліку. Вирішується питання щодо кваліфікації події відповідно Кримінального кодексу України.

19 травня стало відомо, що вночі двоє невідомих облили фарбою пам'ятник і кинули банку. На цей звук зреагував черговий адміністрації. Наздогнати невідомих йому не вдалось.

Нагадаємо, бюст радянському генералу Георгію Жукову став предметом суперечок у Харкові.

2 червня 2019 року активісти знесли пам'ятника маршалу Жукову під час пікетування з'їзду партії «Довіряй справам».

Тоді прессекретар Зеленського Юлія Мендель повідомила позицію щодо знесення пам’ятника Жукову у Харкові. Вона вказала, що влада Харкова має «з'ясувати цю правову колізію».

В Інституті нацпам'яті заявили про відсутність будь-якої правової колізії з демонтажем у Харкові пам’ятника маршалу СРСР Георгію Жукову, про яку від імені президента заявила його речниця Юлія Мендель

Пізніше бюст відновили за ініціативи місцевої влади — мера Харкова Геннадія Кернеса.

Схожі новини