Передплата 2024 «Добрий господар»

Не відповідає критеріям: один регіон України не зможе послабити карантин 22 травня

  • 21.05.2020, 09:15
  • 1 086

Чернівецька область відмовилася пом'якшити карантин з 22 травня через коронавірус, оскільки не відповідає відповідним критеріям для цього

Минулої доби 18 буковинців побороли COVID-19, водночас у регіоні виявили 46 нових випадків зараження. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осадчук.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSergiiOsachuk%2Fposts%2F170251484449972&show_text=true&width=552&height=256&appId" width="552″ height="256″ style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0″ allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

«Тому переходити на наступний етап послаблення карантинних заходів нам поки що рано. Бережіть себе та близьких!» — підкреслив він.

Читайте також: Пік коронавірусу в Україні зміститься: прогноз науковців

Чиновник додав, що загальна кількість інфікованих коронавірусом на Буковині від першого встановленого випадку становить 2842 особи.

Зауважимо також: про те, що саме Чернівецька область не відповідає критеріям етапу пом'якшення карантину з 22 травня, на брифінгу за підсумками засідання уряду 20 травня сказав і міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«На сьогодні у Чернівецькій області у нас і велика захворюваність, і велика завантаженість ліжок. Вони не перейдуть на наступний етап, ми будемо працювати над тим і сподіватися, що до 1 червня ця захворюваність падатиме, одужуватимуть громадяни, які перебувають у лікарнях», — зазначив він.

Нагадаємо, очільник МОЗ Максим Степанов попереджав, що вісім областей України, зокрема західних, не відповідають критеріям для того, щоб зняти там певні обмеження в рамках подальшого пом'якшення карантинних заходів.

Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 червня, однак послабив заборони, які діяли до 22 травня.

Схожі новини