Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд зняв з розгляду перспективний план утворення громад Львівської області

На засіданні у середу, 20 травня, Кабмін затвердив перспективні плани утворення об’єднаних громад чотирьох областей – Дніпропетровської, Київської, Сумської та Рівненської. Натомість перспективний план Львівської області урядовці так і не розглянули, хоча це планувалося раніше.

Нагадаємо, ще наприкінці лютого ЛОДА подала до Кабміну проект перспективного плану утворення громад, який передбачав Львівську ОТГ у форматі «великого Львова». Планувалося об’єднання Львова з 15 довколишніми селами. Загалом в області пропонувалося утворити 69 ОТГ, пише «Zaxid.net».

У березні ЛОДА подала до уряду уточнення щодо майбутньої Львівської ОТГ, запропонувавши утворити її у дещо меншому форматі. Зокрема, дозволивши окремо Сокільницьку, Оброшинську та Мурованську ОТГ. Загалом в області — 72 ОТГ.

Перспективний план Львівської області погодило профільне міністерство розвитку громад та територій та винесло на розгляд уряду. Документ планували затвердити на засіданні Кабміну 20 травня, однак в останній момент його не включили до порядку денного.

Раніше львівські чиновники попереджали про спроби виокремити зі Львова окремі Брюховицьку і Винниківську ОТГ.

Схожі новини