Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Очільник МЗС розповів, де українці цього літа зможуть відпочити за кордоном

  • 20.05.2020, 09:55
  • 1 123

Наразі уряд працює над тим, щоб українці могли влітку перетнути кордон і відпочити в одній із сусідніх країн

Влітку 2020 року після пандемії нового коронавірусу Covid-19 українці все ж матимуть змогу поїхати на відпочинок за кордон, але не у всі країни.

Передусім, йдеться про Чорноморський напрямок, країни Близького Сходу та Європейського Союзу.

Про це в ефірі ТСН сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Глава МЗС уточнив, що наразі уряд працює над тим, щоб українці могли влітку перетнути кордон і відпочити в одній із сусідніх країн. Водночас точної дати щодо відновлення міжнародного авіасполучення Кулеба не назвав. Міністр пояснив це безпрецедентною ситуацією, яка виникла через спалах коронавірусу.

«Ми вступили в перемовини з нашими країнами-партнерами, які користуються популярністю в українців як місця відпочинку. Вивчаємо зараз їхню інформацію про те, як вони планують відкриватися і безумовно працюватимемо над тим, щоб наша країна потрапляла в список тих, громадяни яких можуть подорожувати. Але конкретні дати поки що називати ніхто не наважується, оскільки ситуація безпрецедентна, пандемія безпрецедентна і кожна країна діє максимально обережно», — розповів Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що держава не буде стояти на заваді бажанню українців поїхати за кордон на відпочинок. Але, в першу чергу, наразі Україна домовляється із країнами, які традиційно є найпопулярнішими в громадян.

«Власне, ми всі чудово знаємо, де полюбляють відпочивати українці. Це і країни на європейському континенті, і наші чорноморські сусіди, і країни Близького Сходу. Це всі найпопулярніші спрямування, звідки ми два місяці тому героїчно рятували тисячі українських туристів, які застрягли. Але ми розуміємо, що українці люблять подорожувати. Тому, якщо вони поїдуть, ми поважатимемо їхнє право на відпочинок за кордоном», — підсумував Кулеба.

Схожі новини