Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дієтологи назвали топ-5 найкорисніших спецій

  • 19.05.2020, 20:33
  • 2 279

Дієтологи визначили найкорисніші для людини спеції, які не тільки допоможуть зміцнити здоров'я, але і зроблять людину привабливішою.

Куркума може виконувати роль косметичної маски для обличчя, оскільки знімає роздратування. Однак в цьому випадку необхідна рекомендація косметолога.

Ця спеція відмінно впливає на процес травлення людини. Крім цього, її можна додавати у всілякі страви, соуси та навіть в чай.

Морська сіль

У своєму складі вона має важливі для організму йод, цинк і калій, але при її споживання необхідно строго дотримуватися норми і не зловживати продуктом, рекомендує сайт gotovim.ru

Кумин

Ця спеція дуже важлива для людей, які мають проблеми з кишково — шлунковим трактом, оскільки нормалізує його роботу. Вживаючи її, можна успішно боротися з метеоризмом, діареєю і коліками, а ще кумин відмінно поєднується з іншими приправами.

Каєнський перець

Це досить гострий продукт, тому потрібно вживати його в помірних обсягах. Він може стати відмінною добавкою до деяких страв, поєднуючись з хумусом, пюре і гаспачо.

Кориця

Має відмінний протизапальний ефект, її рекомендовано використовувати при простудних захворюваннях. Додають спецію в різні страви і напої, включаючи каву та чай.

Схожі новини