Передплата 2024 «Добрий господар»

У Стебницьку лікарню вже госпіталізували двох хворих з підозрою на коронавірус

Однієї з лікарень другого рівня, куди з 16 травня приймають хворих на коронавірус, Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадмінстрації визначив КНП «Стебницька міська лікарня».

Таке рішення в облдержадміністрації пояснюють тим, що у призначених для прийому хворих на коронавірус лікувальних закладах Львова вичерпався ресурс.

«У Стебнику хворих лікують „зеленкою“. З лікарських засобів там більше нічого немає. Щиро співчуваю тим, хто туди потрапить». Такі дописи можна прочитати у Фейсбуку щодо можливостей інфекційного відділення лікарні у Стебнику.

Прокоментувати ситуацію, розповісти, наскільки лікарня готова до прийому хворих, ми попросили завідувача відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької міськради Володимира Чубу, який до призначення на теперішню посаду працював заступником головного лікаря Стебницької лікарні.

За його словами, в інфекційному відділенні Стебницької міської лікарні вже перебуває двоє хворих з підозрою на небезпечну інфекцію. Для таких пацієнтів приготовано 13 палат. Це, каже пан Чуба, пристосовані для лікування від вірусної інфекції затишні приміщення. Для лікування хворих придбано 4 апарати ШВЛ. Подбали і про ремонт та реконструкцію кисневої мережі. У розпорядження потенційних пацієнтів — 140 точок доступу до рятівного кисню. Медичний персонал пройшов відповідне навчання. Повністю забезпечений засобами захисту від інфекції та необхідними ліками.

Правда, є одне маленьке «але». Ніхто не знає, як поведе себе пандемія завтра. Чи позитивна тенденція до спаду нових інфікувань збережеться, чи до чергових спалахів дійде. Якщо події розгортатимуться за сьогоднішнім сценарієм, тоді створених на базі лікарні запасів медикаментів, а також засобів дезінфекції та індивідуального захисту медперсоналу вистачить на місяць. Наразі бракує обладнання для утилізації медичних відходів. Відповідний апарат пообіцяв придбати один з місцевих підприємців, але наразі слова не дотримав. Вирішити дану проблему пообіцяли в Дрогобицькій міськраді: з багатьох питань Стебник адміністративно підпорядкований місту Котермака.

Схожі новини