Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США собака отримав звання доктора наук

  • 19.05.2020, 20:14
  • 1 457

8-річний лабрадор на прізвисько Мус отримав диплом про присвоєння докторського ступеня з ветеринарної медицини коледжу Virginia Tech у Вірджинії.

Про це йдеться на сайті установи, пише Inspired.

Мус почав працювати у Virginia Tech у 2014 році, і зараз є однією з чотирьох собак-терапевтів в консультаційному центрі. Мус допомагає студентам впоратися з занепокоєнням, тривогою та психологічними травмами. За шість років роботи в Virginia Tech Мус взяв участь в понад 7500 консультаційних сесіях і 500 інформаційних заходах.

Трент Девіс, власник собаки, який працює в Консультаційному центрі 10 років, запустив програму терапії за допомогою тварин, щоб допомогти студентам.

«У деяких людей не було кращого досвіду з іншими людьми або навіть з іншими собаками. В обох цих випадках Мус забезпечує дуже безпечну і комфортну атмосферу в кімнаті. Студенти тут багато говорять про те, як Мус зламав стигму в галузі охорони психічного здоров’я в кампусі. Ветеринари, на жаль, дуже проблемні люди. У них високий рівень самогубств, і ця професія може бути досить тривожною», — розповів CNN Девіс.

У 2019 Мус був відзначений нагородою «Тварина-герой» від Асоціації ветеринарів Вірджинії. Коли він не працює, то любить плавати, грати в перетягування каната та їсти.

У лютому у лабрадора діагностували рак, і він почав курс лікування. Лікарі дають сприятливий прогноз щодо його здоров’я.

Схожі новини