Передплата 2024 «Добра кухня»

Смертельно небезпечні: у США розкритикували ліки, які Трамп назвав захистом від COVID-19

  • 19.05.2020, 10:32
  • 932

У США розкритикували препарат гідроксихлорохін, який президент США Дональд Трамп назвав захистом від коронавірусу (COVID-19).

Ведучий телеканалу Fox News Ніл Кавуто повідомив, що гідроксихлорохін смертельно небезпечний для пацієнтів із різними захворюваннями.

«Ті, хто приймав препарат, були у вразливій групі населення, зокрема з респіраторними чи іншими захворюваннями, померли. Я хочу наголосити: вони померли. Якщо ви перебуваєте у зоні ризику, і ви приймаєте це як профілактичний засіб для захисту від вірусу, або в гіршому разі ви маєте справу з вірусом, і ви перебуваєте у вразливій зоні, він (препарат — Ред.) вб'є вас», — сказав він.

Журналіст наголосив, що гідроксихлорохін не потрібно приймати геть усім незалежно від того, що Трамп розповідає про його ефективність.

Читайте також: Коронавірус циркулював у Європі вже на початку осені: французи знайшли докази

«Я приймаю гідроксихлорохін просто зараз. Я приймаю по таблетці в день. Я б сказав вам це три-чотири дні тому, але ви мене не питали. Я отримую дуже багато позитивних відгуків про цей препарат. Поки зі мною все гаразд. Я все ще з вами», — казав глава Білого дому в ефірі американського ТБ.

Слова Кавуто ґрунтуються на дослідженні Департаменту у справах ветеранів, де був доведений ризик прийому гідроксихлорохіну для пацієнтів із респіраторними або серцевими хворобами. Дослідження засвідчило, що люди, які мали ці захворювання і приймали гідроксихлорохін, незабаром померли.

Схожі новини