Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нафтова війна завершена? Ціна на "чорне золото" досягла рекордних показників

  • 18.05.2020, 18:15
  • 7 021

Вартість бареля нафти марки Brent з поставкою в липні вперше з початку нафтової війни подолала позначку в $34

У понеділок, 18 травня, о 14:15 за київським часом сировина коштує $ 34,44 (+5,97%). Ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в червні також рекордно подорожчали. Їх вартість вперше за довгий час піднялася вище $ 30/барель — до $ 31,83 (зростання 8,15%). Про це свідчать дані Нью-Йоркської товарної біржі, повідомляє OBOZREVATEL.

Станом на 16:15 за Києвом нафта марки Brent подорожчала до $ 34,62 за барель (+6,52%), марки WTI — до $ 32,27 за барель (+9,65%).

Ціни зростають через ослаблення карантину та збільшення споживання пального. Також цьому сприяє угода про зниження видобування нафти.

Читайте також: «Росія не може зупинити видобуток нафти. Бо потім не зможе його відновити«

Нагадаємо, з 1 травня набула чинності угода, згідно з якою члени Організації країн-експортерів нафти та їхні союзники (ОПЕК+) зобов'язані обмежувати обсяги видобування. Це повинно прибрати надлишок сировини з ринку та підняти на неї ціни.

Нагадаємо, світові ціни на нафту можуть значно вирости вже найближчим часом. Зокрема, котирування марки Brent можуть піднятися до позначки 40 доларів за барель. Такий прогноз озвучив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин.

Влада Саудівської Аравії наказала держкомпанії Saudi Aramco скоротити видобування нафти в червні ще на 1 млн барелів на добу — до 7,492 млн б/д. Тобто більше, ніж було прописано в угоді ОПЕК+.

Компанія «Роснафта» оголосила, що розроблятиме нові нафтові свердловини, незважаючи на угоду ОПЕК+ про скорочення видобування нафти.

Схожі новини