Передплата 2024 «Добра кухня»

Фонд Порошенка передав в українські лікарні 115 тисяч захисних костюмів для медиків

  • 18.05.2020, 16:38
  • 800

115 тисяч медичних костюмів високого рівня захисту, які були куплені і доставлені в Україну коштом Фонду Порошенка та компанії РОШЕН, вже передані у лікарні по всій Україні

Захисні костюми від Порошенка безкоштовно отримали понад 100 медичних закладів.

Ще на початку квітня були доставлені з Китаю перші партії костюмів, які оперативно передали в осередки спалаху коронавірусу — зокрема у Чернівці, в Монастириську лікарню на Тернопільщині, у столичні лікарні, а також в Івано-Франківську, Київську, Одеську, Львівську, Рівненську області.

Загалом у перші тижні карантину Фонд Порошенка та компанія РОШЕН доставили з Китаю 30 тисяч костюмів, 10 тисяч високоякісних захисних окулярів та 60 тисяч пар рукавичок. Ще 100 тисяч сертифікованих захисних костюмів були закуплені у Південній Кореї. 85 тисяч двома авіарейсами вже доставлені в Україну.

«Якщо в першій хвилі ми передавали ці костюми опорним лікарням, які зустрічають і лікують хворих на COVID-19, то зараз ми намагаємося допомогти і дитячим лікарням, і обласним лікарням широкого профілю. Усе заради того, аби лікарі були захищені», — сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, яка передала захисні костюми лікарням на Черкащині.

«Захисні костюми дуже якісні, сертифіковані. У кожному наборі є бахіли, які нашим медикам необхідні завжди», — дякує за підтримку директор Ірпінської ЦМЛ на Київщині Антон Довгопол.

«Одразу видно, що річ якісна. Нашим медикам, які постійно контактують із хворими, у цей непростий час такі засоби захисту дуже потрібні. Щиро дякуємо за таку вчасну підмогу та підтримку», — зазначає заступник головного лікаря Рокитнівської районної лікарні на Рівненщині Ігор Богданець.

«Всі ми добре знаємо, що ті, хто перебуває на передньому краї боротьби із небезпечним вірусом, мають бути так само добре захищені, як і військовослужбовець, який виконує завдання на лінії зіткнення. І сьогодні захисна маска і захисний халат для лікаря — це як кевларовий шолом і бронежилет для солдата наших Збройних сил», — зазначає генерал-лейтенант, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Михайло Забродський, який передав захисні костюми медикам Дніпропетровщини.

10 портативних рентген-апаратів, куплених компанією РОШЕН, вже працюють у двох лікарнях Чернівців, у Вінниці, Львові, у лікарнях Полтавської та Хмельницької областей, у чотирьох медзакладах Києва та області.

Фонд Порошенка також профінансував закупівлю реанімаційного медичного обладнання — монітори пацієнтів, хірургічні відсмоктувачі, ларингоскопи і пульсоксиметри передали у 5 лікарень.

Через стрімке зростання попиту на апарати штучної вентиляції легенів на світовому ринку Фонд Порошенка профінансував оперативний ремонт та відновлення апаратів ШВЛ у лікарнях, які були у неробочому стані. Вже 35 апаратів ШВЛ після ремонту повноцінно працюють у 13 медзакладах. Ще один новий апарат ШВЛ придбаний коштом Порошенка у Львові.

«У період пандемії кожен апарат — на вагу золота, оскільки зараз закупити нове обладнання практично неможливо. З районного бюджету обіцяють не раніше червня-липня купити апарат ШВЛ. Ми не знаємо, якою буде ситуація з вірусом. Тому замість того, щоб чекати на червень-липень, ми маємо відремонтований апарат, який відразу веземо в реанімаційне відділення на робоче місце», — розповідає директор КНП Іршавської районної лікарні на Закарпатті Сергій Караслай.

«Ми через наших партійців зібрали інформацію, в яких лікарнях стикаються з необхідністю ремонту. Там, де ми взяли апарати на сервісне обслуговування — вони всі ремонтуються», — розповів народний депутат Максим Саврасов, який передав 4 відремонтовані апарати ШВЛ у лікарні Миколаївської області.

Команда Порошенка у парламенті наполягає на обов’язкових страхових виплатах для всіх медпрацівників, які захворіли на коронавірус. Адже в Україні надзвичайно високий рівень захворюваності на COVID 19 саме серед лікарів і медсестер. Кожен п’ятий хворий — це медик. Станом на 18 травня захворіло 3650 медпрацівників. Відсутність засобів захисту та масового тестування спричинили абсолютну незахищеність лікарів, які перебувають на передньому краї боротьби із хворобою.

П’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко також висловив готовність допомогти з обладнанням для тестування.

«Наша команда в рамках благодійної діяльності встановить автоматичний ПЛР-аналізатор виробництва F. Hoffmann-La Roche Ltd — всесвітньо відомої швейцарської фармацевтичної компанії, лідера в галузі фармацевтики і діагностики. Ми також плануємо закупити для цієї лабораторії від десяти тисяч до двадцяти тисяч тестів», — повідомив Петро Порошенко.

У рамках благодійної діяльності Фонд Порошенка, компанія РОШЕН, волонтери і благодійники забезпечили продуктовими наборами першої необхідності більш ніж 38 тисяч українців. Благодійна акція триває. Кожен охочий може долучитися до неї через платформу v2020.org.ua.

Схожі новини