Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Ми ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму": США нагадали Росії про санкції

  • 18.05.2020, 15:55
  • 638

США в черговий раз закликали Росію негайно повернути контроль над анексованим Кримом Україні

Як повідомило в Facebook посольство США в Україні, про це заявила у відеозверненні тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

«Ми закликаємо Росію припинити завдавати страждань населенню Криму, припинити призов до збройних сил на півострові і негайно повернути повний контроль над Кримом Україні. Ми підтримуємо Україну і вкотре заявляємо, що Крим — це Україна», — сказала вона.

Читайте також: Скористаймося моментом: у США планують «дотиснути» Путіна, щоб повернути Крим і Донбас

За словами Квін, депортація кримських татар у 1944 році призвела до загибелі багатьох тисяч людей і появи психологічної травми у татарського народу.

«Горе, яке зазнали ці люди та їхні родини, неможливо виміряти або виправдати. Ця травма і страждання тільки поглиблюються сучасною окупацією Криму Росією. США ніколи не визнають незаконну російську анексію Криму», — зазначила дипломат.

Вона підкреслила, що санкції США, пов'язані з Кримом, залишаться, поки Росія не поверне Україні контроль над півостровом.

«І наша рішуча підтримка суверенітету і територіальної цілісності України залишається непохитною», — додала Квін.

Нагадаємо, в Україні і в світі 18 травня вшановують пам'ять жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день 1944 року за наказом Йосипа Сталіна з півострова в Середню Азію був відправлений перший ешелон з людьми.

Президент України Володимир Зеленський висловив упевненість, що обов'язково настане день, коли Крим повернеться в Україну.

Схожі новини