Передплата 2024 ВЗ

"У лікарні не дотримувалися заходів безпеки": в Одесі від коронавірусу помер молодий реаніматолог

  • 18.05.2020, 13:35
  • 1 063

Померлому в Одесі від COVID-19 лікарю-реаніматологу Максиму Белінову було 47 років. У соцмережах почали активно обговорювати загибель медика, повідомляючи про карантинні порушення в міській лікарні

У чоловіка залишися трирічний син, повідомила у Facebook директорка благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова, передає OBOZREVATEL.

«Максим Белінов був лікарем реанімації в 10-й міській лікарні та одним із контактних лікарів, які рятували пацієнтів відділення. Згодом у нього був виявлений коронавірус. Тиждень медики інфекційної лікарні намагалися його врятувати. Але, на жаль, Максим пішов із цього світу. Сина у розквіті сил втратила літня мама», — написала вона.

Ножевнікова додала, що ще кілька лікарів відділення перебувають на самоізоляції.

«Всім, хто кричить про всесвітню змову, і всім, хто танцює зараз вечорами на дискотеках із криками „немає ніякого коронавірусу“ — просто подивіться в обличчя Максиму. Йому було всього 47 років», — зазначила вона.

Нижче в коментарях Ножевнікова уточнила, що ще один лікар-реаніматолог 34 років також «перебуває в інфекційці на кисні».

Читайте також: Під Одесою черниця захворіла на коронавірус: заразитися могли сотні людей

Зауважимо, що пост із моменту публікації набрав понад 6,7 тис. лайків, більш як 1,3 тис. коментарів і 5,4 тис. поширень.

У коментарях користувачі писали, що в лікарні не дотримувалися заходів безпеки. Родичі, які приходили до хворих, також не захищалися від інфекцій.

«Знаю історію померлого пацієнта не з чуток. У лікарні він був із березня! Знаю точно, що ні медики, які його обслуговували, ні родичі, які навідувалися, не використовували захист», — написала Ірина Соловйова.

«На превеликий жаль, наші лікарі не дотримуються заходів безпеки. У лютому в реанімації цієї лікарні та конкретно цьому лікарю я говорила, що в них прохідний двір і всі без масок. Моїй мамі робили операцію. Наші медики здебільшого самі не вірять в COVID-19. Це такий рівень культури наших лікарів. Зараз те ж саме в обласній лікарні: „прохідний двір, лікарі та медсестри без масок заходять до літніх пацієнтів, медики літні теж без масок, немає карантину, приходять провідувати з дітьми тощо“. Але найжахливіше, що лікарі не дотримуються, і це зовсім розхолоджує людей. Така злочинна недбалість», — повідомила Олена Шестерікова.

Нагадаємо, в Одесі від COVID-19 також померли лікар-реаніматолог міської лікарні № 10 і директорка школи № 1.

Схожі новини