Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лікував серце, помер від коронавірусу

Небезпечний вірус міг підхопити у Стрийській лікарні

66-річний мешканець Старосамбірщини, який лікував серце, став тридцятою жертвою пандемії коронавірусу на Львівщині. Чоловік помер у Львівському обласному госпіталі ветеранів війни та репресованих ім. Юрія Липи у Винниках.

Потерпілий з села Міженця. Помер він ще 14 травня, а результат тесту на ковід був готовий лише 17 травня. Через завантаження лабораторій на результати аналізів треба чекати мінімум шість днів.

Міженецький сільський голова Володимир Брицький розповів, що похорони чоловіка були скромні, людей прийшло небагато. Привезли зі Львова, занесли до хати, потім відразу на цвинтар, минаючи церкву. Тіло було огорнуте, як і годиться у коронавірусних випадках, у спеціальний пакет.

Вдова покійного зараз у Львові, у лікарні, в очікуванні результатів тесту. За словами пана Брицького, якщо у неї підтвердиться діагноз, усіх контактних осіб теж скерують на аналізи. Наразі склали список близьких і попросили їх перебувати у режимі самоізоляції.

Медичний директор Старосамбірської ЦРЛ Олег Горбовий розповів «ВЗ», що ситуація контрольована — в усіх, до кого виникають підозри, беруть аналізи. Результати негативні.

Міжнецький голова Володимир Брицький додав, що покійний земляк слабував на серце, але вів свою господарку, як і інші газди. Погодився на операцію, яку йому зробили у Стрию. Після операції повернувся додому, а за кілька днів почала стрибати температура. Його скерували на лікування у госпіталь в Винниках. Найвірогідніше, допускає війт, земляк якраз у Стрийському шпиталі і заразився.

За інформацією ЗМІ, у цій лікарні вже є кілька підверджених випадків захворювання на коронавірус серед медичних працівників. Ще 30 осіб з медперсоналу чекають на результати аналізів. Через це наразі закрили терапевтичний відділ лікарні, який дезінфікують.

Старосамбірський район

Схожі новини