Передплата 2024 «Добра кухня»

"У Саакашвілі немає жодних повноважень для просування реформ", - політолог

  • 17.05.2020, 13:15
  • 1 075

Місією Міхеіла Саакашвілі в команді Володимира Зеленського не є проведення перетворень в Україні

Про це політолог, співзасновник Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір» Сергій Таран розповів в ефірі програми «Студія Захід» з Антоном Борковським, яка 16 травня вийшла в ефірі Еспресо.TV.

«У Саакашвілі немає жодних повноважень. Я думаю, що його місія, як і всіх тих кадрових призначень, які відбуваються навколо Зеленського, це розважати публіку і відволікати увагу від провалів в економіці і зовнішній політиці. Якби у Зеленського було бажання робити реформи, очевидно, ми би про ці реформи почули не лише від Саакашвілі, а почули би від самого Зеленського і, головне, від Шмигаля. Зараз є вже другий уряд Зеленського. Я дуже уважно читав програму уряду Шмигаля і там нічого не побачив про реформи. Там жодних чітких цифр, які могли б свідчити, що будуть відбуватися реформи, немає. Якщо цього немає в програмі уряду, то призначення ще одного чиновника — саме призначення, а не обрання чи затвердження у Верховній Раді — свідчить про те, що Зеленському потрібні якісь яскраві прізвища, які б просто створювали спектакль», — заявив експерт.

Читайте також: Саакашвілі збирається відмовити Україну від кредитів МВФ

Як наголосив Таран, Саакашвілі при цьому не має підтримки у президентській монобільшості.

Не змінить нічого, додав він, й гіпотетичне призначення експрезидента Грузії українським прем'єром замість Дениса Шмигаля.

Тоді як сам Зеленський може з легкістю міняти провідних посадовців, забезпечуючи людям «можливість дивитися видовища й не думати про хліб».

«Саакашвілі для цього ідеально підходить», — підсумував Таран.

Схожі новини