Передплата 2024 «Добрий господар»

"Керівники медзакладів не надають об'єктивну інформацію щодо медиків з COVID-19", - Ляшко

  • 16.05.2020, 10:32
  • 562

Керівники українських закладів охорони здоров’я часто нехтують вимогою повідомляти про всіх заражених коронавірусом медиків до Державної служби з питань праці, яка проводить розслідування кожного такого випадку.

Про це свідчить заява заступника міністра охорони здоров'я, головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка у Facebook

Кожен випадок захворювання на COVID-19 серед медичних працівників повинен розглядатися як професійне захворювання. У МОЗ неодноразово звертали на це увагу та наголошували керівникам закладів охорони здоров’я.

Про випадки захворювання медиків потрібно повідомляти Державну службу з питань праці, яка проводить розслідування кожного такого випадку.

Читайте також: У Стрийській лікарні у 30 медиків підозрюють коронавірус, у трьох діагноз підтвердили

Наразі усі керівники лабораторних центрів отримали доручення терміново направити епідеміологів до складу комісій.

«На жаль, керівники закладів охорони здоров’я нехтують цим. Із понад 3 тисяч випадків захворювання COVID-19 серед медичних працівників станом на зараз (15 травня — ред.) повідомлено тільки про захворювання кожного 2 медика! Розслідування, на сьогодні, завершено тільки в 10 випадках. У 7 з яких встановлено зв'язок між професійною діяльністю та хворобою. Закривати очі на таку ситуацію не можна.

Буду ініціювати черговий розгляд цього питання на засіданні національної комісії ТЕБтНС (техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій)"

Схожі новини