Передплата 2024 «Добра кухня»

У Польщі провідна опозиційна сила змінила кандидата на президентських виборах

  • 15.05.2020, 18:56
  • 838

Провідна опозиційна сила Польщі "Громадянська коаліція" висунула чинного мера Варшави Рафала Тшасковського кандидатом на виборах президента країни

Про це повідомляє RMF24.

Сьогодні кандидат від опозиції, віце-спікер Сейму Малгожата Кідава-Блонська оголосила про своє рішення зійти з гонки за президентське крісло.

Після рішення віце-спікера не брати участі у президентських виборах опозиція зіткнулася з необхідністю висунути нового кандидата на пост президента.

" Я радий повідомити вам у цей момент, що одноголосна рекомендація Національної ради «Громадянської платформи», представлена нашим партнерам по коаліції, це рекомендація для мера Варшави Рафала Тшасковського", — сказав Борис Будка, голова «Громадянської платформи», яка є основною силою в «Громадянській коаліції».

Читайте також: Зменшення грошових переказів з Польщі до України через наслідки пандемії може впасти до третини, — експерти

Будка підкреслив, що завдяки рішучості віце-спікера Сейму Малгожати Кідави-Блонської, чиновників місцевих органів влади, Сенату і «Громадянської коаліції», «погані, несправедливі і небезпечні вибори в травні не відбудуться».

Слід зазначити, що у якості можливого кандидата у президента в опозиції розглядали і колишнього очільника МЗС Радослава Сікорського.

Схожі новини