Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кредобанк передав медичне обладнання вартістю майже 2 мільйони гривень двом лікарням Львова

У рамках соціальної ініціативи «З добрим серцем» 14 травня Кредобанк передав медичне обладнання двом лікарням Львова, які лікують хворих на коронавірус COVID-19 – 7 спеціалізованих ліжок Львівській обласній інфекційній лікарні та портативний ультразвуковий діагностичний сканер 8-й міській клінічній лікарні Львова.

7 спеціалізованих ліжок для інтенсивної терапії Stigelmeyer Evario, на закупівлю яких Кредобанк виділив майже 923 тисячі гривень, встановлено у відділенні реанімації Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Завдяки подарунку у реанімаційному відділенні лікарні з’явилися додаткові місця для пацієнтів з важкими станами. Надійні та безпечні ліжка мають динамічне регулювання висоти та довжини, а також можливість зміни положення пацієнта за допомогою електронної системи управління.

Багатоцільовий портативний ультразвуковий діагностичний сканер Samsung HM70А високого класу вартістю майже 935 тисяч гривень, подарований 8-й міській клінічні лікарні м. Львова, дає можливість проводити широкий комплекс діагностичних досліджень без необхідності транспортувати пацієнтів до стаціонарного обладнання та має низку адаптивних режимів для отримання високоякісного зображення органів, що досліджуються.

На закупівлю переданого обладнання Кредобанк асигнував по 1 мільйону гривень, але згодом його вартість була знижена завдяки законодавчому звільненню медичних товарів від податку на додану вартість. За рішенням банку, заощаджені кошти будуть використані для додаткової допомоги обом лікарням згідно із заявками їх керівництва.

«Пандемія коронавірусу, що стала непростим випробуванням для всього світу, змінила наші плани. Замість святкування 30-ліття діяльності Кредобанку в Україні ми вирішили допомогти тим, хто перебуває на першій лінії боротьби з небезпечною хворобою — спеціалізованим лікарням Львівської області, що приймають та лікують хворих на COVID-19. Особливо символічно, що передача найкоштовнішої частини цієї допомоги відбулася саме у день народження Кредобанку», — говорить в.о.голови правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

У квітні 2020 року Кредобанк вирішив виділити 3 мільйони гривень на допомогу медичним закладам Львівщини, що лікують хворих на коронавірус COVID-19. З них 2 мільйони гривень було призначено на придбання медобладнання для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова, а ще 1 мільйон виділено на закупівлю захисного спорядження, засобів індивідуального захисту та дезинфекційного обладнання для лікарень Львівської області, визначених Міністерством охорони здоров’я та Національною службою здоров’я України для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Всі закупівлі за виділені кошти проводяться за заявками лікарень у квітні-травні 2020 року.

Ініціатива допомоги медичним закладам «З добрим серцем», започаткована у 2018 році, стала одним із найбільших напрямків соціально відповідальної діяльності Кредобанку. Так, у грудні 2018 року банк подарував апарат штучної вентиляції легень Hamilton C1, електрокардіограф та інфузійний дозатор Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит», а у грудні 2019 року — інкубатор для новонароджених Air Incu I японської ATOM Medical Corporation та два монітори пацієнта uMEC 12 пологовому клінічному будинку № 1 м. Львова. Загальна вартість наданого в рамках ініціативи у 2018−2019 роках обладнання — майже 1,54 мільйона гривень.

Довідка:

АТ «Кредобанк» заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, найстійкіший з 48 банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (листопад 2018 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Схожі новини