Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У лікарнях Чернівців майже закінчилися місця для хворих на коронавірус

  • 15.05.2020, 09:10
  • 854

У лікарнях Чернівців майже закінчилися місця для хворих на коронавірус, а тим часом їхня кількість у місті сягла майже 1 000 пацієнтів.

Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів мер Чернівців Олексій Каспрук. Він наголосив, що ситуація в регіоні важка.

«Стабільно важка динаміка. У нас на сьогоднішній день міські лікарні заповнені, пробуємо десь там впихнути додаткові кілька десятків ліжок, для того, щоб приймати і лікувати хворих на коронавірусів і важкі пневмонії», — скаржиться Каспрук.

Він також додав, що таке загострення ситуації відбувається на тлі того, що напередодні комісія з надзвичайних ситуацій вирішила скасувати усі карантинні обмеження, які було вжито на Буковині окрім загальнодержавних.

Читайте також: У Самборі на коронавірус захворіли дві багатодітні матері, які між собою не знайомі

«Станом на зараз у нас вільних 10 ліжок. Позавчора було два. Плюс ми додатково ще 20 ліжок розгортаємо в міських лікарнях. Проблеми з персоналом теж. Є хворі лікарі. Непроста ситуація», — сказав мер.

Каспрук зазначив, що для часткового вирішення проблеми в одному зі спортивних центрів Чернівців облаштують резервний шпиталь.

Схожі новини