Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи можуть коти заразити один одного коронавірусом? Вчені дали відповідь

  • 14.05.2020, 21:35
  • 1 816

Дослідники Вісконсинського й Токійського університетів провели експеримент, який показав, що коти з коронавірусом можуть інфікувати й інших котів. Водночас вони застерігають: дослідження проводилося в лабораторних умовах, та й не зрозуміло, чи можуть від котів коронавірус підхопити й люди

Результати експерименту американські та японські науковці виклали у виданні New England Journal of Medicine.

У ході експерименту до трьох котів із коронавірусом підселили по одному коту без коронавірусу. Через день тести показали наявність вірусу в усіх тварин, при цьому симптомів коронавірусної хвороби не було в жодного з них. А через шість днів тести вже не виявили COVID-19 в «підселених» котів.

Водночас поруч із інфікованими котами поселили ще по одному коту — але ті були в клітках на безпечній відстані. Жоден із них не мав коронавірусу за час спостережень.

Раніше в ЗМІ повідомляли про випадки інфікування котів коронавірусом — ті підхопили його від людей. Утім поки немає наукових підтверджень того, чи може людина заразитися коронавірусом від кота.

Читайте також: Про коронавірус в Україні писали ще 2017 року. Правда, про котячий

«Більш імовірно, що це ви заразите котів COVID-19, аніж вони вас», — прокоментувала дослідження керівниця Вісконсинської ветеринарної діагностичної лабораторії Кейт Полсен.

Схожі новини