Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нічим більше не хворіла: на Прикарпатті від коронавірусу померла молода дівчина

Сьогодні в Центральній міській лікарні Івано-Франківська померла 19-річна дівчина. Більше місяця тому у неї виявили коронавірус.

Спочатку хвора лікувалась вдома, була постійно на зв’язку із сімейним лікарем, та потім їй різко погіршало. Дівчина стала наймолодшою жертвою коронавірусу в області. Про це пише lmn.

«Ця ніч була трагічна для нас. В Центральній міській клінічній лікарні від коронавірусу померла 19-річна дівчина. Нічим не хворіла… На жаль, її не змогли врятувати», — повідомив зранку Руслан Марцинків, мер Івано-Франківська.

Відомо, що дівчина захворіла ще 7 квітня. Спочатку її стан не потребував госпіталізації. Вона лікувалась вдома. Але 29 квітня дівчині стало зле.

«Стан хворої погіршився, 3 травня її госпіталізували в Центральну міську клінічну лікарю, лікарі надавали їй допомогу. 8 травня перевели на апарат ШВЛ. 12 травня уже була легенева недостатність, двічі зупинялось серце», — каже на брифінгу очільник Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів.

Вчора у дівчини був надважкий стан. Медики вирішували питання про можливість інтубації пацієнтки. На жаль, врятувати хвору не вдалося, вона померла над ранок.

Схожі новини