Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві вирують масові протести: від Зеленського вимагають виконання обіцянок

  • 13.05.2020, 20:35
  • 2 141

На акцію протесту у Києві, крім автоперевізників, 13 травня вийшли інвестори житла, яке не добудувала держкорпорація "Укрбуд". Сотні автомобілів влаштували пробіг по Києву із закликом до президента і влади виконати обіцянки

Понад 350 інвесторів спочатку зібралися біля ЖК «Чарівне місто» у Дарницькому районі Києва, а потім колона з 200 автомобілів вирушила до КМДА, повідомляє OBOZREVATEL.

Там відбувся мітинг. Протестувальники також передали запит адміністрації.

Після цього інвестори «Укрбуду» поїхали на Повітрофлотський проспект до Міністерства оборони України, на землях якого будується ЖК.

Раніше і президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір, і самі інвестори заявляли, що МОУ не хоче знову підписувати договори з будівництва ЖК «Укрбуду» на старих умовах. Наразі йдеться про збільшення частки міністерства як замовника — а це десятки мільйонів гривень інвесторів, серед яких є й учасники АТО, і жінки, що втратили чоловіків на війні.

Ба більше, на людей, які оплатили житло, чиновники стали подавати до суду. Зокрема, жертвою забудовника стала вдова героя АТО. Від матері трьох дітей вимагають повернути близько 700 тис. грн., виділених державою на квартиру для дітей полеглого воїна.

Читайте також: Отримали на 40−50% менше: у Києві медики вийшли на протест через зниження зарплат

Як розповіли учасники акції протесту, ініціативна група була на переговорах у Міністерстві оборони.

«Переговори були „ні про що“. Обіцянок, що вирішиться питання, нам ніхто не дав. Хіба що домовилися про ще одну зустріч 26 травня. Сподіваємося, що нас почують», — розповіли інвестори.

Також, за словами представників ініціативної групи, поки що МОУ не зробило жодних конкретних кроків для вирішення проблеми.

Ситуація із закинутими будівництвами держкорпорації «Укрбуд» боляче вдарила по 40 тис. осіб. Президент Володимир Зеленський ще у грудні 2019 року заявив, що питання вирішене, проте це виявилося просто порожніми словами.

21 квітня інвестори розмістили петицію на сайті президента України. У ній вони зажадали виконання даних їм Володимиром Зеленським обіцянок. Станом на 13 травня петицію підписали вже понад 20 тисяч осіб.

Схожі новини