Передплата 2024 ВЗ

Зібралася до суду: Тимошенко прагне заблокувати "антиколомойський" закон

  • 13.05.2020, 16:35
  • 916

Фракція "Батьківщина" планує звернутись до Конституційного суду щодо відповідності Основному закону ухваленого нині Радою законопроєкту щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності

Про це повідомляє «Українська правда».

Беручи слово при обговоренні лідер «Батьківщина» заявила, що вищевказаний законопроєкт «порушує 11 статей Конституції», не має нічого спільного із захистом всіх українських банків, зокрема із захистом Приватбанку. Також Тимошенко поскаржилася, що її політсила подала щодо Привату окремий законопроєкт, але його ніхто не розглядає.

Політик сказала, що її колеги підписуватимуть звернення до Конституційного суду з вимогою розглянути конституційність законопроєкту № 2571-д, назвавши представників влади, яка лобіює цей документ, «маріонетками».

Читайте також: Газета The New York Times повідомила подробиці багатомільйонного відшкодування Тимошенко зі США

«Можливо, МВФ і «кукловоди» з глобального простору не знають, що після прийняття цього закону він буде скасований в Конституційному суді, тому що він глибоко неконституційний. Наша фракція голосуватиме проти профанації і цього злочину проти суверенітету України.

Ми обов'язково будемо підписувати звернення до Конституційного суду, щоб більше нікому, ніяким дилетантам і невігласам на ум не прийшло такі рішення приймати".

Схожі новини