Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польська влада визнала Росію головною загрозою національній безпеці

  • 13.05.2020, 13:15
  • 906

Президент Польщі Анджей Дуда підписав Стратегію національної безпеки, в якій головною загрозою названо агресивну політику Росії

Про це інформує «Польське радіо».

«Найбільш серйозну загрозу представляє політика влади Російської Федерації, яка реалізується з використанням військової сили», — зазначається в документі.

Головною відповіддю на цю загрозу, згідно зі стратегією, має бути зміцнення зв’язків з Європейським союзом і НАТО та доведення рівня витрат на оборону в країні до 2,5% ВВП.

До стратегії також увійшли актуальні положення, ухвалені через поширення нового коронавірусу. Окрім зовнішніх загроз і співпраці з союзниками, в документі описуються зовнішньополітичні завдання на тлі сучасних загроз, що випливають з розвитку інтернету та електронної передачі даних.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак сказав, що на основі цього документа будуть розроблені інші положення, що стосуються діяльності польської армії. Міністр наголосив, що Стратегія національної безпеки стосується загроз, на які повинні реагувати польські солдати.

Читайте також: Литва збудує на кордоні з Росією 45-кілометровий мур

«Ця загроза, звичайно, широковідома. Це агресивна політика Росії. Ми протистоїмо тій політиці, беручи активну участь у діяльності Північноатлантичного альянсу. Солдати польської армії дислокуються на Східному фланзі НАТО, але не тільки в Польщі, а й у країнах-союзниках по блоку НАТО, створюючи нові частини. Це, наприклад, Війська територіальної оборони. Окрім того, польські солдати протистоять кіберзагрозі — ми створили кібервійська», — зазначив глава Міноборони.

Стратегія національної безпеки є відкритим документом. На його основі будуть створені докладні рекомендації щодо напрямів розвитку безпеки. Ці документи будуть засекречені.

Нагадаємо, що остання стратегія національної безпеки була розроблена у 2014 році

Схожі новини