Передплата 2024 «Добра кухня»

Хочеш миру - готуйся до війни: Естонія відгородиться від Росії високим муром

  • 13.05.2020, 10:15
  • 1 018

В Естонії домовилися про початок робіт з облаштування кордону з Росією, на одному з етапів якого передбачено зведення паркану заввишки 2,5 метра

Відповідна угода підписана між Департаментом поліції і прикордонної охорони, а також фірмами Merko Ehitus та GRK Infra, пише портал ERR.

Перший етап обійдеться майже в 20 мільйонів євро. Його планують завершитися за три роки. Він передбачає такі кроки: створення інфраструктури на відрізку естонсько-російського кордону довжиною 23,5 км — від точки з'єднання кордонів Латвії, Росії та Естонії до села Церебі (3,5 км на північ від прикордонного пункту Лухамаа).

Одночасно почнеться підготовка до облаштування інших ділянок. Загальна протяжність кордону становить 135 км, з яких 101 км припадає на болотисту місцевість.

Читайте також: У Естонії висунули територіальні претензії до Росії

Сухопутну ділянку забезпечать інноваційною технікою, на якій встановлять електронну охоронну систему. Використовуватимуться безпілотники, а будь-який перетин кордону фіксуватиметься сенсорами.

Також планується завершити будівництво 2,5-метрового паркану протяжністю близько 90 км.

Всього естонський уряд вирішив виділити на облаштування кордону 130,5 млн євро.

Нагадаємо, парламентська коаліція Естонії відмовилася ратифікувати договір про державний кордон з Росією, за яким Кремль офіційно отримає історичні землі республіки в Ленінградській і Псковській областях.

Схожі новини