Передплата 2024 «Добра кухня»

Російські збройні формування дев'ять разів порушили режим припинення вогню

  • 13.05.2020, 08:15
  • 625

У вівторок, 12 травня, російські війська на Донбасі 9 разів обстріляли українські позиції, зокрема із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» біля Павлополя та двічі поблизу Старогнатівки загарбники обстрілювали позиції Об’єднаних сил із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. По позиціях на околицях Опитного окупанти задіяли великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог двічі обстріляв оборонців Кримського, використавши міномети калібру 120 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Поруч із Луганським окупанти тричі порушували режим припинення вогню, застосувавши 82 мм міномети, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

12 травня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав поранення.

На обстріли противника Об’єднані сили відповіли вогнем.

За даними розвідки, впродовж минулої доби українські військовослужбовці поранили 5 російських окупантів.

Від початку доби 13 травня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» біля Гнутового противник бив із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат із боку Об'єднаних сил унаслідок цього обстрілу не зафіксовано.

Українські військові застосували чергові вогневі засоби, змусивши ворога припинити провокації.

Схожі новини