Передплата 2024 «Добра кухня»

Промені протесту. Небо над українськими містами підсвітили

Працівники культури підсвітили небо променями світла, намагаючись привернути увагу до проблем, які виникли в їх індустрії через карантин.

Працівники креативних індустрій, робота яких зупинилася через пандемію коронавірусу, сьогодні ввечері, 12 травня, підсвітили небо променями прожекторів, привертаючи увагу до проблем сфери у період карантину.

Акція #стопкультурнийкарантин пройшла у різних містах України — Києві, Львові, Черкасах, Харкові та інших.

«Ми не німі, але нас не чують. Якщо нас не чують, нас побачать», — зазначають представники культурної індустрії.

Акція почалася о 22:00, її учасники включили промені світла, спрямовані в небо. У Києві ці промені можна було побачити з різних куточків району. Усього було задіяно 12 майданчиків, серед яких Арка Дружби Народів.

«Побачте нас! Почуйте нас! Дайте можливість працювати, поговоріть з нами про те, як спільно розробити план виходу з карантину і відродити багатогранну культурну сферу України!» — закликали учасники акції.

За словами організаторів, понад 250 000 офіційних працівників сьогодні опинилися без роботи, в уряді не існує сценарію для них. Це артисти, актори, музиканти, балетмейстери, організатори заходів, концертні та івент майданчики, кінотеатри, івент агенції, технічний персонал світла, звуку і сцени, декоратори, журналісти, піарники, маркетологи і квиткові оператори.

«Саме тому культурна індустрія об'єднується, щоб звернути на себе увагу», — повідомили організатори.

Схожі новини