Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коли на Львівщині очікується пік епідемії коронавірусу: відповідь експерта

  • 12.05.2020, 18:03
  • 3 152

На Львівщині за останні 5 діб зафіксовано 250 випадків захворювання на COVID-19. Через ріст захворюваності прогнозують, що пік припаде на початок червня.

Про це під час брифінгу розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько, пише «Четверта студія».

«Станом на сьогоднішній ранок маємо ще 27 випадків захворювання на COVID-19. В загальному за останні 5 діб — з 7 до 12 травня, зафіксовано 250 випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію — це третина від усіх підтверджених випадків з лютого місяця. Це свідчить про погіршення епідситуації. Ми очікували ріст захворюваності на середину травня, відповідно на початок червня готуємось до піку епідемії на Львівщині», — наголосив Андрій Васько.

За словами заступника голови Львівської ОДА Тараса Греня, на Львівщині відтерміновано пом’якшення карантину. Таке рішення зумовлено зростанням кількості захворювань.

«Рішенням комісії ТЕБ і НС відтерміновано заходи із пом’якшення карантинних заходів, умовно до 15 травня. З урахуванням динаміки поширення захворюваності, не виключено, що за кілька днів буде прийнято рішення про послаблення чи про збереження карантину в області. Загальна ситуація в області є неоднорідною, тому на виконання рішення обласної комісії ТЕБ та НС, районні та міські комісії прийматимуть свої рішення в частині пом’якшення чи збереження обмежувальних заходів», — зазначив Тарас Грень.

Зазначимо, на сьогодні в медустановах Львова із коронавірусною інфекцією перебувають 289 пацієнтів, стан переважної більшості — середньої важкості, є пацієнти у важкому стані. Станом на сьогодні зафіксовано 22 смерті від коронавірусу.136 підтверджених випадків захворювання на коронавірус — у медпрацівників.

Схожі новини