Передплата 2024 ВЗ

Самоізоляцію через коронавірус в Україні будуть оплачувати за лікарняними листками

  • 12.05.2020, 14:56
  • 768

ФССУ здійснить застрахованим особам компенсацію 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи від шостого дня непрацездатності.

Перелік причин тимчасової непрацездатності, за якими Фонд соціального страхування України здійснює фінансування допомог, доповнено ізоляцією від COVID-19.

Як повідомляється на сайті ФССУ, за відповідними лікарняними листками Фонд здійснить компенсацію 50% втраченого заробітку незалежно від тривалості страхового стажу, починаючи з шостого дня непрацездатності (перші 5 днів фінансує роботодавець).

Право на таку допомогу мають застраховані особи за період перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров’я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв’язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби, а також локалізацію та ліквідацію її спалахів та епідемій.

Зазначається, що видача лікарняних листків, які є виключною підставою для нарахування зазначених виплат від Фонду, на сьогодні унормована.

«Для фінансування допомоги, на підставі отриманого від працівника лікарняного листка із зазначенням причини непрацездатності „ізоляція від COVID-19−11“ роботодавець оформлює заяву-розрахунок, у якій вказує причину непрацездатності — 11, тобто ізоляція від COVID-19», — зазначається у повідомленні.

Схожі новини