Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині пом'якшення карантину відклали до 15 травня

У Львові перукарням і салонам краси дозволили працювати, а ось магазини одягу та взуття відкриють наприкінці тижня

Через складну епідеміологічну ситуацію на COVID-2019, на Львівщині пом'якшення карантину не стартувало з 11 травня, як по всій Україні, а відкладено до 15 травня. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень. «Симптоми коронавірусу проявляються не одразу. Тому саме зараз може проявитися нова хвиля захворювання, через вихідні та свята, які були 7−10 днів тому», — наголосив чиновник ЛОДА.

Обласна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення — магазини одягу та взуття запрацюють з 15 травня. «Імунологи не радять наразі відкривати магазини одягу та взуття у зв’язку з неможливістю забезпечення належної дистанції між покупцями та персоналом, — сказала епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталія Виноград. — Можемо дозволити лиш ті сервіси, де може бути дотримання соціальної дистанції, у тому числі при обслуговуванні. Мусимо шукати нові креативні підходи».

Тим часом, Львівська міська комісія з питань надзвичайних ситуацій дозволила роботу перукарень, салонів краси, косметологічних центрів та приватних стоматологічних клінік. Міський голова Львова Андрій Садовий закликав усіх власників цих закладів дотримуватися протоколів, щоб не поширювати коронавірус. Йдеться про антисептики, роботу в масках, запис клієнтів на процедури таким чином, аби вони не очікували біля рецепції, постійне прибирання і вентиляція приміщення. «Дозвіл на роботу не означає вседозволеність, — каже Садовий. — Маємо зберігати здоровий глузд і не порушувати визначених протоколів.

Схожі новини