Передплата 2024 ВЗ

Кравченко розповів про схеми фінансування Нацкорпусу

  • 11.05.2020, 13:35
  • 1 322

Колишній активіст "Азову" Назарій Кравченко 10 травня звинуватив Андрія Білецького та керівництво Нацкорпусу у відмиванні партійних грошей. Це сталося після нещодавного скандалу з побиттям Кравченка через підтримку активіста Сергія Стерненка.

Назарій Кравченко на своїй фейсбук-сторінці розповів про фінансові процеси утримання партії.

Кравченко зазначив, що партія за законом існує виключно за рахунок членських внесків, проте він не знає, коли активісти вносили ці гроші на рахунки партії.

«Боцман» знаходив десь гроші, я готував наказ, організовував логістику, щоб осередки отримали гроші і через своїх активістів, знайомих, родичів вносили ці гроші на рахунок партії «Національний корпус», — стверджує Кравченко.

Читайте також: Нацкорпус і ветерани війни в Донбасі протестували під посольством РФ (фото, відео)

За його словами, до 2018 року щомісячні витрати на діяльність партії становили приблизно 300 — 400 тисяч гривень. Водночас на акції, коли треба було звезти осередки з усієї країни, витрати досягали до 3 мільйонів гривень.

У Нацкорпусі обіцяли прокоментувати звинувачення Кравченка та оприлюднити свою позицію щодо цього питання.

Сам Андрій Білецький пояснив, що Нацкорпус існує виключно за членські внески партійців. За його словами, в партію входять понад 10 тисяч осіб. Тому кожен віддає якусь частку, хто скільки може. Він також запевняє, що з фінансами в партії все прозоро, чітко та відкрито.